Toplinska svojstva svjetlosnih kupola i traka

 ALUX VISS - svjetlarnici nove generacije

Svjetlarnici Alux VISS visoko su izolacijski sustavi svjetlarnika kojima osvjetljavamo prostorije prirodnom svjetlošću uz znatno smanjenje troškova energije.

Posebnost svjetlarnika Alux VISS jest u tome što u odgovarajućoj kombinaciji ljuski postižu visoko izolacijska svojstva, što znači manje gubitka topline iz prostorije tijekom hladnog vremena te smanjenju ulaska topline u prostorije tijekom toplijih mjeseci.sim standardne ponude svjetlosnih kupola i traka u mogućnosti smo Vam ponuditi i usluge na  specijalnim projektima koje zahtjevaju poseban i specifičan pristup izrade s obzirom na potrebe i želje kupca.
 

 
* Upotrebom svjetlarnika Alux VISS, prosječni godišnji troškovi potrošača energije mogu se smanjiti i do 50% u odnosu na standardne vrste svjetlarnika.

* Izračun je pripremljen na temelju standardne izvedbe inačice svjetlarnikaAlux VISS. Kao referenca poslužila nam je građevina dimenzija 50 x 20 x 6 m na kojoj smo upotrebili 10 % (23 kom) standardnih svjetlarnika Alux VISS dimenzija 1460 x 2960 mm. Tremperatura u građevini iznosi 22�C, a vanjska 37�C. Izračuni pokazuju da je ušteda 51,5 %, što predstavlja udio ukupne upadne energije sunčeva zračenja u unutrašnjost zgrade. 


 

Aglas IRR - lijevane ploče sa smanjenom transmisijom topline

Tijekom godine nudimo svjetlarnike sa IR stabilizatorima bez dodatnog troška!


Aglas IRR je svjetlopropusan materijal, koji ima plavo-ljubičasti sjaj, a pri propusnosti svjetlosti rerflektira blijedo pastelno zelenu nijansu. Svjetlopropusnost vidljive svjetlosti i kostantni opal efekt podjednak je standardnom tipu Akripolovog mliječno bijelog akrila koji se koristi za izradu svjetlosnih kupola. Učinak reflektirajuće sunčeve topline ugrađen je u materijal i vrlo je konzistentan. Površina Aglas IRR ploča podjednako je glatka i sjajna kao i kod standardnih Aglas ploča.
Infracrvene IC (Infrared IR) zrake dio su prirodnog svjetla koji nije vidljiv ljudskom oku već se osjete kao toplina. AGLAS IRR su infracrvene reflektirajuće akrilne ploče koje smanjuju količinu topline koja ulazi u objekte.

AGLAS IRR smanjuje troškove klimatiziranja objekata, a zahvaljujući laganom termoformiranju može udovoljiti brojnim varijacijama u dizajnu.

Usporedba propusnosti topline standardnog UV zaštićenog Aglas 011 akrilnog stakla i istog Aglas IRR:
(toplinski učinak Aglas IRR u usporedbi sa Aglas opal 011 testirali smo na toplinski izoliranoj zatvorenoj podlozi, pokrivenoj sa obje vrste materijala te izložili utjecaju sunca.)Optičke karakteristike usporedno Aglas IRR, Aglas Opal 011:


Propusnost sunčeve energije:
IRR - 31%  011 - 53%
Propusnost vidljive svjetlosti: IRR - 50%  011 - 54%
Refleksija sunčeve energije: IRR - 39%  011 - 18%
Refleksija vidljive svjetlosti: IRR - 29%  011 - 23%
Fizikalne i tehničke karakteristike ploča tipa Aglas IRR zadovoljavaju zahtjeve standarda akrilnih ploča ISO 7823-1, koji je sljedbenik njemačkog standarda DIN 16975:
 Idi na vrh stranice