Aglas - lijevano akrilno staklo (pleksiglas, plexiglass)

 Otpornost, trajnost i jednostavnost obrade

Aglas (pleksiglas, pleksi staklo...) već poznajete, jer je već više od tri desetljeća dio naše svakidašnjice.

Od njega između ostalog izrađujemo različite svjetlosne elemente, kade za kupanje i ograde protiv buke… Budući da je vrlo otporan na vremenske utjecaje i starenje, a njegova obrada je jednostavna i iskazao se na puno područja.

Pleksiglas je plemeniti materijal (lijevani polimetil metilakrilat) koji zbog odličnih tehničkih i kemijskih karakteristika predstavlja izazov za arhitekte i dizajnere. 
 
Otporan i trajan 
Pleksiglas, kao i svi akrilni materijali, poznat je po svojoj trajnosti, te čuva svoju boju i čvrstoću i nakon duže izloženosti neugodnim vremenskim prilikama. U usporedbi s ostalim plastičnim materijalima pleksiglas ima veliku površinsku tvrdoću.

 

Providan, neprovidan ili obojen  
Pleksiglas je prozirniji od običnog stakla, a ujedno je i upola lakši i ne razbija se tako lako. Standardna ljestvica boja obuhvaća prozirne, providne i neprovidne ploče u boji, a po želji izrađujemo i posebne nijanse standardnih boja.

Jednostavan za obradu
Pleksiglas se obrađuje pomoću alata i strojeva za obradu metala i drveta. Moguće ga je piliti, glodati, tokariti, bušiti, brusiti i polirati. Zahvaljujući termoelastičnosti od pleksiglasa je toplinskim oblikovanjem moguće izraditi elegantne proizvode.